צילומי ילדים יכולים להיות במגוון משתנה של סיטואציות כמו למשל צילומי גיל שנה של ילד ראשון, צילומי היריון בשילוב עם המשפחה או צילומי משפחה בעצמם.
המטרה העיקרית שלנו לצילומים בד"כ בשביל שיהיו לנו תמונות כיפיות יחד כדי שתהיה לנו מזכרת מכל תקופה מיוחדת בחיים.
כדי שהתמונות תהנה כמו שדמיינו, חשוב להבין כמה דברים. אלו טיפים שיכולים לעשות את ההבדל מתמונה מחויכת ורגועה ולתמונה של צרחו, מחוויה קשה ומתישה לחוויה נעימה וקלילה.
אתם משקיעים הרבה מזמן שלכם ולא מעט כסף, אז כדי שהתמורה שלכם תהיה כמו שדמיינתם- הכנתי רשימה של נקודות למחשבה.
1. לא מצלמים ילד חולה-
כולנו מבינים שזה לא האידאל, עזבו סכנת הדבקה (גם לי יש ילדים וככה מעבירים מחלות) אבל הילד שלכם יסבול, אתם תסבלו וההשקעה שלכם בזמן ובכסף לא תרד לטימיון, לא חבל?
דוחים צילומים- הכל בסדר...
2. ילד צריך להיות נינוח ואנרגטי- אחרי שישן טוב ואכל. אם צריך להתכוונן מראש לשינה- אז לעשות את זה. זו הזמנות של פעם ב...
כדי שהתמונות יצאו כמו בויז'ן שלנו, כדאי שהילדים יהיו כמה יותר זורמים. מה זה אומר? שלא מציק להם שום דבר. הם אכלו, הם ישנו והבטריה שלהם טעונה במלואה. לפעמים שעות הצילומים מתנגשות עם שעות השינה שלהם. במיוחד בקיץ שהשמש שוקעת ב-8 בערב. זה דורש קצת שינויים וקצת הזזות של השנ"צ אבל זה שווה את זה, במיוחד כי זה פעם ב.. וזה לא באמת ישבור להם את השגרה.
3. גיל שנתיים הוא הגיל הכי קשה לצילומים-
זה לא אומר שלא כדאי להצטלם בגיל הזה, פשוט חשוב להבין- בגיל הזה הם מפתחים אופי ורצון משלהם ומביאים אותו מאוד לידי ביטוי. זה לא אומר שזה לא ילך- פשוט לבוא מודעים לזה שיכול להיות שיהיה טיפה קשה יותר וזה בסדר. מה עושים כדי לא להגיע לשם? נתחיל ללא אביזרים או משחקים. באמצע הדרך נציע נשנושים ושתיה- זה מרענן ומשפר ביצועים. אחר כך אפשר להוסיף קצת משחקים כדי להחזיר אותם לעניין.
הדבר שמבחינתי הכי חשוב בכל סשן עם ילדים- לא רבים איתם!! תינוק/ ילד בוכה לא מצטלם יפה... לא בא להם על המשחק? לא חשוב
לא רוצים לשבת? שיתרוצצו.
חשוב לשחרר, לזרום ולא לתת לתמונות שאנחנו רוצים להפריע לחוויה של כולכם.
4. להביא נישנושים שמצטלמים טוב-
בשלב מסוים אוכל יכול להחזיר אותם למצב של שיתוף פעולה. אפשר להביא מה שרוצים אבל יש גם אוכל המצטלם טוב ויכול להיות חלק מהעסק כמו בייגל יפה או פירות כמו תותים, תפוז פרוס וכדומה. זריקת הסוכר תמיד מעודדת ומשפרת ולפעמים זה אפילו מוסיף לתמונות.
5. ביגוד נוח לילדים-
הם מתרוצצים, משחקים בחול, באדמה, במה לא. כדי שזה לא יהפוך לסיוט בשבילם ויאפשר לנו שיתוף פעולה מלא- כדאי שהבגדים יהיו נוחים. לכולם, לא רק להם. נכון חשוב שהבגדים יהיו תואמים לכולם ותהיה הרמוניה בצבעים ובדוגמאות אבל יותר חשוב שלא נהפוך להם את החוויה ללא נעימה.
6. להביא משחק או ספר אהוב-
כמו שכתבתי בטיפ 3- בסוף הסשן (כמעט) אפשר להוציא משחק או ספר ילדים אהוב (יש לי גם כמה ספרים עמידים אז לא חייב להקריב את שלכם). זה יצוק לתמונות את הילדים שהם היו באותו הזמן, כשהם יסתכלו אחורה על התמונות הם יראו כמה הם אהבו את הדובי ההוא שכבר מזמן אין או את הספר האלמותי.
למה רק בסוף? כתלות בגיל- זה עלול להוציא אותם מאיפוס והם יתפסו רק בזה... נגיד כמו בועות סבון ומי לא יודע איך הם יכולים להיתפס על זה. אז עדיף בהתחלה לשחק איתם ולעשות איתם כיף שלא תלוי באביזרים נוספים.
7. לשחק איתם המון.
המטרה שלכם היא אולי תמונה לקיר אבל המטרה האמיתית שלי היא להפוך לכם את הסשן הזה לחוויה משפחתית. זמן בלי טלפונים שאתם יושבים יחד, מתחבקים, מדגדגים, קוראים קצת בספר, קצת מנשנשים ומסיימים בצפייה בשקיעה.
Comentários